Dimnjačarstvo

Od 28. studenog 2002. godine Tehnostan d.o.o. organizira i obavlja dimnjačarsku službu na području grada Vukovara i prigradskih naselja Sotina i Lipovače na temelju Odluke Gradskog vijeća Grada Vukovara, Klasa: 363-01/02-01/127; Urbroj: 2188/02-01-01-4 od 28. studenog 2002. godine. Navedenom odlukom utvrđuju se rokovi čišćenja dimovodnih objekata i određuje način vršenja nadzora nad radom dimnjačarske službe. Naknada za dimnjačarske usluge određena je cjenikom koji je prihvaćen i ovjeren od strane grada Vukovara.

Sa ponosom ističemo da u proteklih 11 godina nije bilo ozlijeđenih osoba niti štetnih događaja na imovini korisnika, a kojima bi razlog bio u djelokrugu našeg poslovanja.

Trenutno zapošljavamo pet školovanih dimnjačara koji rade od ponedjeljka do subote od 8.00h do 14.00h. Trojica su raspređena na radne zadatke vezane za privatne kuće. Oni dva puta u sezoni grijanja (od 15. rujna do 15. svibnja) čiste dimnjake na koje su spojena trošila na kruto gorivo. Ukoliko korisnike ne zateknu kući ostavljaju im dimnjačarsku obavijest te korisnici mogu telefonskim putem ugovoriti termin čišćenja dimnjaka koji njima odgovara. Plinski dimnjaci u privatnim kućama se čiste jedan puta u sezoni grijanja i to u ljetnim mjesecima kada se vrši i provjera povrata dimnih plinova u prostor.

Jedan dimnjačar raspoređen je na radne zadatke na višestambenim zgradama, a jedan dimnjačar je zadužen za održavanje kotlovnica.

Opremljeni smo svim osnovnim dimnjačarskim alatom te uređajima kao što su: dimnjačarska kamera, analizator dimnih plinova, osjetnik plina, uređaj za mjerenje podtlaka u prostoru i dr.

Najveći problem pri obavljanju dimnjačarske službe je loša informiranost korisnika naših usluga. Mnogi misle da je čišćenje dimnjaka stvar izbora i ne shvaćaju da odbijanjem dimnjačarskih usluga čine prekršaj za koji je predviđena kazna u iznosu do 300,00 kn. Isto tako njihovi dimnjaci ostaju neočišćeni te time predstavljaju opasnost od požara kao i zagađenja okoliša. Svaki mjesec dimnjačarska služba sve korisnike koji su odbili usluge ili su se oglušili na obavijest prijavljuje komunalnom redaru odnosno distributeru plina ovisno o gorivu koje se koristi te isti pristupaju izdavanju prekršajnog naloga.

S toga molimo sve stanovnike grada Vukovara da dimnjačarsku službu prihvate kao servis koji je tu da nam svima osigura ekonomičnije i nadasve sigurnije uvjete pri zagrijavanju prostora.

Vaši dimnjačari


Radno vrijeme - Uredi

  • Ponedjeljak - Petak 7:00 - 15:00
  • Rad sa strankama 8:00 - 13:00
  • Pauza 10:00 - 10:30

Radno vrijeme - Blagajna

  • Ponedjeljak - Petak 7:30 - 14:00
  • 2. i 3. subota u mjesecu 7:30 - 12:00
  • Pauza 10:30 - 11:00

Intervencije

  • Hitne intervencije032 616 500
  • Grijanje 091 441 12 14

Ova stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima  pročitajte ovdje. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

Ova stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima  pročitajte ovdje. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

Vaše postavke su spremljene.