Toplinski sustav Vukovara

Centralni toplinski sustav - CTS

Centralni toplinski sustav jest toplinski sustav koji obuhvaća više zgrada/građevina koje su distribucijskom mrežom povezane sa kotlovnicom.

Proizvodnju toplinske energije u CTS-u može obavljati jedan ili više energetskih subjekata koji imaju dozvolu za proizvodnju toplinske energije, koji ravnopravno imaju pravo pristupa na CTS u skladu sa mrežnim pravilima za distribuciju toplinske energije. Proizvodnja toplinske energije u CTS-u smatra se javnom uslugom do trenutka kada udio proizvodnje određenog proizvođača bude manji od 60% potrebe potrošača, tada ova djelatnost prestaje biti javna i prelazi u tržišnu djelatnost. Za vrijeme obavljanja proizvodnje toplinske energije u CTS-u kao javne djelatnosti, proizvođač toplinske energije je dužan primijeniti tarifne stavke koje odobrava i nadzire Agencija (HERA), sve dok ne postane tržišna djelatnost, kada se cijena toplinske energije slobodno ugovara prema tržišnim uvjetima.

Distribuciju toplinske energije u CTS-u obavlja samo jedan energetski subjekt koji ima dozvolu za distribuciju toplinske energije i zaključen ugovor o koncesiji za distribuciju toplinske energije sa jedinicom lokalne samouprave.

Opskrbu toplinskom energijom u CTS-u obavlja energetski subjekt koji je registriran za obavljanje  energetske djelatnosti opskrbe toplinskom energijom, koji u centralnom toplinskom sustavu kupuje toplinsku energiju od proizvođača toplinske energije, te sklapa ugovor o distribuciji s distributerom  toplinske energije i prodaje toplinsku energiju kupcima.

Zatvoreni toplinski sustav - ZTS

Toplinski sustav koji obuhvaća više industrijskih i/ili stambeno-poslovnih zgrada/građevina koje imaju zajednički toplinski sustav i počinje mjestom preuzimanja ulaznog energenta za proizvodnju toplinske energije do mjesta  razgraničenja s kupcem, a uključuje mjerila toplinske energije i vanjske instalacije, koje su kraće od 2000 metara i ima priključeno manje od 500 samostalnih uporabnih cjelina.

Za zatvoreni toplinski sustav nije potrebno ishoditi ugovor o koncesiji za distribuciju toplinske energije. U zatvorenom toplinskom sustavu cijene isporučene toplinske energije kupcima toplinske energije slobodno se utvrđuju u skladu s tržišnim uvjetima.

Proizvodnja toplinske energije u ZTS-u u nadležnosti je opskrbljivača za proizvodne pogone kapaciteta manjeg od 2000 kW. Za proizvodne pogone veće od 2000 kW, proizvodnju toplinske energije obavlja energetski subjekt koji je registriran i ima dozvolu za obavljanje energetske djelatnosti proizvodnje toplinske energije.

Opskrbu toplinskom energijom u ZTS-u obavlja energetski subjekt koji je registriran za obavljanje energetske djelatnosti opskrbe toplinskom energijom. Opskrbljivač u zatvorenom toplinskom sustavu kupuje ulazne količine energenta za transformaciju u toplinsku energiju i isporučuje toplinsku energiju kupcu radi obračuna. Opskrbljivač u zatvorenom toplinskom sustavu može obavljati i djelatnost kupca toplinske energije i dužan je osigurati stručno upravljanje, rukovanje i održavanje zatvorenim toplinskim sustavom. Opskrbu toplinskom energijom kupaca toplinske energije u zatvorenom toplinskom sustavu može obavljati samo jedan opskrbljivač.

Samostalni toplinski sustav - STS

Samostalni toplinski sustav sastoji se od kotlovnice, mjerila toplinske energije i unutarnjih instalacija, a kojim upravlja i održava ga kupac toplinske energije. U samostalnom toplinskom sustavu cijene isporučene toplinske energije krajnjim kupcima slobodno se utvrđuju u skladu s tržišnim uvjetima. Uslugu upravljanja i održavanja unutarnjih instalacija u zgradi/građevini do ulaza u samostalnu uporabnu cjelinu krajnjeg kupca dužan je obavljati kupac toplinske energije. Uslugu upravljanja i održavanja unutarnjih instalacija može obavljati i druga pravna osoba ako kupac toplinske energije s tom pravnom osobom sklopi ugovor.

Radno vrijeme - Uredi

  • Ponedjeljak - Petak 7:00 - 15:00
  • Rad sa strankama 8:00 - 13:00
  • Pauza 10:00 - 10:30

Radno vrijeme - Blagajna

  • Ponedjeljak - Petak 7:30 - 14:00
  • 2. i 3. subota u mjesecu 7:30 - 12:00
  • Pauza 10:30 - 11:00

Intervencije

  • Hitne intervencije032 616 500
  • Grijanje 091 441 12 14

Ova stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima  pročitajte ovdje. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

Ova stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima  pročitajte ovdje. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

Vaše postavke su spremljene.