Novosti

Kategorije

Energetska obnova zgrada Olajnica 9-12 i Županijska 106

U srijedu 4.3.2015 godine u prostorima kotlovnice Olajnica 18a održan je sastanak Tehnostana sa suvlasnicima stambenih zgrada Olajnica 9-12 i Županijska 106.

Prezentirani su izrađeni projekti Energetske obnove i procjene potrebnih troškova za navedene radove. Problemi nedovoljno kvalitetne obnove poznati su svima. U međuvremenu zgrade su proživjele jedan mali životni vijek (15 godina) i neki dijelovi zgrade su se i potrošili.

Potporu Grada Vukovara u vidu izrađene projektne dokumentacija ali i samih radova Energetske obnove predstavio je i Gradonačelnik Ivan Penava. Projekti su izrađeni kako bi se zgrade natjecale za dodjelu poticaja od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Enu 18/2015) i već ove godine pokrenuli radove.

Projektnom dokumentacijom prema tehničkim uvjetima Fonda obuhvaćena je izgradnja toplinske ovojnice, energetska rekonstrukcija krova, zamjena stolarije, toplinska izolacija loggia i terasa.

Zgrade Olajnica 9, 10, 11 i 12 te Županijska 106 će, ukoliko zgrade prođu na natječaju Fonda, u svrhu osiguranja sredstava za energetsku obnovu predvidjeti povećanje pričuve zgrade za potrebe plaćanja kredita zgrade.

Budući je očekivano smanjenje gubitaka toplinske energije je preko 60%, vjerujemo kako će se navedeni povećani iznos pričuve uvelike vratiti kroz naredni period kroz manje račune za grijanje.

Za Tehnostan d.o.o.,  PJ Upravljanje
Tomislav Kukuljica