Modernizirani dimnjačarGradska tvrtka Tehnostan koncesionar je za dimnjačarske usluge na području grada Vukovara i okolice. Tehnostanovi su dimnjačari do sada na terenu osim svog primarnog posla morali raditi i knjigovodstveni dio posla što je bilo nepraktično, a samim time i smanjivalo njihovu učinkovitost.

Nakon terenske administracije uslijedila bi administracija unutar tvrtke što bi zbog velikog broja dimnjaka u Vukovaru (cca 15.000 dimnjaka) uvijek bio zahtjevan posao. Prema važećim propisima Grada Vukovara dimnjaci u obiteljskim kućama koje lože na kruto gorivo obavezno se čiste dva puta u sezoni.  

Kako bi se olakšao i pojednostavnio toliki dimnjačarski posao Tehnostan je pokreno projekt vođenja dimnjačarskih poslovnih knjiga putem pametnih telefona.

Dimnjačar će sve svoje aktivnosti bilježiti pomoću pametne olovke i pametnog telefona. Čak se i korisnik nakon izvršene usluge potpisuje na ekran telefona što je zbunilo dio vukovaraca.

Termoprinter

 

Sve se te aktivnosti trenutno ažuriraju na računalu u Upravi tako da korisnici dimnjačarskih usluga mogu dobiti na uvid da 

li je, kada je i koji je dimnjačar bio kod njih jer se evidentira i zemljopisni položaj i vrijeme.

Osim pametnog telefona i olovke svaki dimnjačar ima i bluetooth termoprinter, bežično povezan sa mobitelom, te ovisno o vrsti posla ispisuje dokument odmah na terenu.

Ovim se poboljšicama zasigurno povećava kvaliteta dimnjačarske službe, a vukovarski se dimnjačari svrstavaju među najmodernije u Hrvatskoj.