Novosti

Kategorije

Obavijest o početku grijanja u sezoni 2018/2019

Na temelju odredbi Općih uvjeta i podataka praćenja prognoze vremena i dnevnih temperatura zraka u Vukovaru, energetski subjekt za proizvodnju i distribuciju i opskrbu toplinskom energijom Tehnostan d.o.o. donio je odluku o početku isporuke toplinske energije u sezoni grijanja 2018/2019.

Obavještavamo sve naše krajnje kupce da će isporuka toplinske energije započeti u jutarnjim satima prema utvrđenom redoslijedu:

  • poslovni potrošači - u ponedjeljak 01. listopada 2018.
  • kućanstva (zgrade) – u utorak, 02. listopada 2018.

Apeliramo na sve potrošače da racionalno koriste toplinsku energiju u skladu sa vlastitim potrebama i mogućnostima. Također molimo potrošače koji imaju određenih dugovanja za isporučenu toplinsku energiju da iste što prije podmire kako bismo osigurali sve uvjete za sigurnu opskrbu svih potrošača u ovoj sezoni grijanja.

Pojašnjenje potrebnih uvjeta za početak grijanja

Vrlo često postavljeno pitanje:

Koliko niske temperature trebaju biti i koliko dugo da bi se uključivalo grijanje?

Ne postoje zakonom propisani uvjeti, poput određene temperature kroz određeni broj dana, koji se moraju ispuniti da bi distributer toplinske energije donio odluku za početak uključivanja grijanja unutar ogrjevne sezone.

U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15), ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna, a uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

TEHNOSTAN d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s navedenim i temeljem dugogodišnjeg iskustva donijeti odluku o početku uključivanja grijanja.

Ukoliko krajnji kupci žele da se započne s grijanjem u njihovoj zgradi prije odluke distributera toplinske energije, odnosno, službenog uključivanja grijanja u svim zgradama spojenim na toplinski sustav, predstavnik suvlasnika treba TEHNOSTANU d.o.o. uputiti pisani zahtjev.