Novosti

Kategorije

Početak ugradnje alokatora i zasebnih mjerila topline

Obavještavamo tarifne kupce toplinske energije da su Grad Vukovar i tvrtka Siemens d.d. zaključili Ugovor o isporuci i instalaciji sustava za razdiobu troškova za isporučenu toplinsku energiju za stambene jedinice koje su priključene na zajedničkomjerilotoplinei dio stambenih jedinica koje imaju tehničke uvjete za ugradnju zasebnih mjerila topline.

Siemensov sustav SIEMECA omogućiti će samostalno upravljanje potrošnjom toplinske energije, odnosno kontrolom troškova sukladno stvarno isporučenoj toplinskoj energiji za svaku samostalnu uporabnu cjelinu (stan) u stambenim zgradama.

Projektom je obuhvaćeno sveukupno 1.192 stambenih jedinica, od čega će u 412 stanova biti ugrađena zasebna mjerila toplinske energije (tzv. kalorimetri), dok će u ostalih 780 stanova biti instalirani uređaji za raspodjelu troškova za isporučenu toplinsku energiju.

Osobina Siemensove opreme je u potpunosti bežična radiokomunikacija između uređaja za raspodjelu troškova za isporučenu toplinsku energiju i koncentratora signala, te između koncentratora signala međusobno.

Za realizaciju projekta bitna je i mogućnost povezivanja novih instalacija na postojeću mrežu u višestambenim zgradama i središnjeg nadzorno-upravljačkog sustava u kotlovnici Olajnica u Vukovaru, ističu iz Siemensa.

U realizaciju projekta uz Siemens d.d. uključeni su i lokalni partneri Siemensa, Hidromont d.o.o. Vukovar, Lucidus d.o.o. Vukovar iTI-SAN d.o.o. Sveta Nedjelja, gdje će tvrtkaHidromont d.o.o. obaviti radove na ugradnji zasebnih mjerila topline,atvrtka Lucidus d.o.o. obaviti će parametriranje i puštanje u eksploataciju uređaja za raspodjelu troškova za isporučenu toplinsku energiju.

Završetak radova na instalaciji i ugradnji sustava SIEMECA očekuje se koncem travnja 2010. godine.

Sličnu tehnologiju na instalaciji razdjelnika troškova za isporučenu toplinsku energiju tvrtka Siemens d.d. Hrvatska isporučila je u zagrebačkom naselju Vrbik i naselju Andrija Hebrang u Slavonskom Brodu.