Novosti

Kategorije

Sanacija dijela toplovoda u Županijskoj ulici

Tehnostan je i u 2017. godini nastavio sa obnovom dotrajalih ili neizoliranih dijelova distributivne toplinske mreže. Nakon provedenih sanacija toplovoda na Olajnici 1-5 i 9-12 u dužini preko 300m sada je projektni zadatak bio povećati energetsku učinkovitost trase u Županijskoj ulici na toplinskom sustavu D6. Vrijednost investicije iznosi 312.000kn.

Toplovod prije

Radi se o dijelu toplovoda u dužini od 150m koji nije imao adekvatnu izolaciju, a nakon energetske obnove pojedinih zgrada postao je i predimenzioniran stvarajući Tehnostanu, a i krajnjim kupcima znatne gubitke u vidu emisije toplinske energije u okoliš. Osim toga, uslijed dotrajalosti i naprezanja dolazilo je do pucanja cijevi i prekida isporuke toplinske energije u trajanju nekoliko dana što se nakon provedbe ovih radova više neće događati.

Projektom je predviđena zamjena postojećih cijevi sa predizoliranim polietilenskim cijevima kakve su danas standard u suvremenim toplinskim sustavima.

Toplovod nakon obnove

Ovom investicijom stvorit će se dodatne uštede na toplinskom sustavu koje će anulirati nedavno poskupljenje prirodnog plina i električne energije stoga će cijene toplinske energije za ovu kotlovnicu ostati nepromijenjene i u slijedećoj ogrjevnoj sezoni.

Predviđeni završetak radova jest 15.9.2017. a svakako prije početka sezone grijanja.